GBP
DKK
 
 
x
Scroll

Datakilde: Gældende valutakurser opdateres dagligt via Nationalbankens Statistikbank

Dubai

Pund til kroner

Pund til kroner (DKK) er, lige efter Euro til kroner, den mest populære omregning her på DinValutaomregner.dk. Den naturlige forklaring ligger nok i, at England ligger meget tæt på Danmark og er en populær destination hvis man f.eks. ønsker at komme på shoppingferie, fodboldferie eller lignende. Der er også utrolig mange der handler på i Engelske webshops, hvor priserne jo står i pund – her er det nok meget rart for de fleste lige at kunne omregne fra pund til euro på en let og enkel måde – det kan du med DinValutaomregner.dk.

Det officielle navn på britiske pund er Pund Sterling. Til 1 pund går der 100 pence, nøjagtig som vi kender det fra danske kroner, hvor der går 100 øre til 1 krone. Nu vi har fat i pence, skal det lige nævnes at det hedde penny når vi snakker ental – altså 1 penny, 10 pence.

Som man kender det fra dollar, har britiske pund sit eget tegn. £ tegnet står for Libra, hvilket på latin betyder pund. Hvis man handler i engelske butikker, så vil pund tegnet ofte stå foran beløbet. Hvis noget f.eks. koster 10 pund, så vil det være skrevet således: £10.00

Det var lidt brugbar viden omkring valutaen hos vores oversøiske nabo. Hvis du ønsker at vide mere om britiske pund, så er der altid mere viden at hente hos Wikipedia. Hvis du blot ønsker at omregne et beløb fra pund til kroner eller omvendt, så er du mere end velkommen til at bruge valutaomregneren herover.

Du kan naturligvis også lave andre valutaomregninger end blot pund til kroner. Her på DinValutaomregner.dk kan du omregne fra og til de mest populære valutaer (set med danske briller). Vi opdaterer alle valutakurser dagligt, direkte via Nationalbanken, så du kan være ganske sikker på, at det resultat du får her på DinValutaomregner.dk er så præcist som det kan blive via en online valutaomregner.